Blog
Blog
Blog

Blog (12)

 

proljeceSvako godišnje doba ima svoju karakteristike, donosi određena raspoloženja, boje i atmosferu, pa je takav slučaj i sa prostorom u kojem živimo. Nakon hladnog vremena i zatvorenog prostora, stiglo nam je „šareno“ proljeće, a čeka nas još jedno toplo ljeto. Sigurno je da će u predstojećim toplim danima, dobro doći bilo šta što bi nas osvježilo, pa tako i u enterijeru u kojem ćemo se osjećati ugodno, osvježeno, prozračno i opušteno.

 

tulipFinski arhitekta i dizajner, Eero Saarinen, jedan je od najneobičnijih, najplodnijih i najkontroverznijih majstora arhitekture 20. vijeka. Preminuo je u 51. godini, ali je iza sebe ostavio djela koja su poznata u cijelom svijetu. 

 

aktiv_2Život u modernom društvu sve više nameće boravak u zatvorenom prostoru, pa tako savremeni čovjek u prosjeku provodi samo oko 10% izvan njega. Stambeni, poslovni, i drugi prostori pritom ne obebjeđuju zdrav boravak, ili to čine u veoma maloj procentualnosti, a utrošak energije je segment na koji se veoma malo obraća pažnja. Iz svih navedenih razloga kao potreba za rješavanjem ovakvog problema nastala je ideja aktivne kuće. 

 

smedjaBoje jeseni koje se u ovo godišnje doba mogu vidjeti u prirodi, javljaju se u velikom rasponu. Ova raskošna paleta koja se proteže od žute, oker, narandžaste, crvene, zelene, smeđe u svim nijansama, učiniće da prostor odiše toplinom, skladom i ugodnom atmosferom. Navedene boje možete upotrijebiti u svim kolorističkim kombinacijama, a tako i u enterijeru, bilo da je riječ o namještaju, podovima i zidovima, ili dekorativnim tkaninama i detaljima. 

 

kanceModeran stil života zahtijeva sve više rada u domu, a pored toga mnogi se bave poslovima koji su im primarni, a koje obavljaju upravo u ovom prostoru. Bilo da je ovo prostor u kojem ćete kao freelancer obavljati poslove koji će biti izvor materijalnih sredstava, prostor u kojem ćete završavati ono što niste na poslu ili samo mjesto na kojem ćete čuvati račune i papirologiju, home office svakako je danas prostor koji je neminovnost. 

kuhinja_naslovnaRenoviranje i adaptacija stambenog prostora predstavljaju zajedno estetsko i funkcionalno mijenjanje životnog prostora prema potrebama onih koji u tom prostoru žive. Razlog ovog procesa može da bude samo estetske prirode u smislu promjene izgleda prostora, njegove vremenske uklopljenosti u trendove i moderno opremljene prostore, ali isto tako, razlog može biti samo funkcionalni, kada je u pitanju praktična namjena prostora za stanovanje. 

 

ind.naslovnaIndustrijski stil podrazumijeva uređenje enterijera, namještaja i dekorativnih elemenata koji u svojoj formi nose retro duh industrijske revolucije, a kombinuju se i unose u moderan ambijent. Era industrijske proizvodnje akcentovana je mehaničkom kreativnošću i idejama, sirovim i nedovršenim, izgledom koji je odlična inspiracija za neobično i originalno dizajniran prostor. 

 tapete_nIako su zadnjih godina prošlog vijeka izišle iz mode, tapete danas ponovo  dobijaju svoje mjesto u enterijerima. Od osporovanja do pohvale, svakako su nezaobilazna tema kada je u pitanju uređenje modernog životnog prostora. 

 

djecije_s_naslovnaDječija soba je prostor koji treba da bude funkcionalan, praktičan i udoban, jer služi za spavanje, rad i igru. Uređenje ovog prostora je izazov, kako za roditelje, tako i za mališane. 

 

 

naslovna_terasaSmisao i značenje riječi terasa su se vremenom mijenjali, pa se od nekadašnjeg francuskog značenja koje je terasu opisivalo kao zemljanu pejzažnu zaravan, danas došlo do toga da ona podrazumijeva prošireni stambeni prostor. Prenaseljenost urbane zone, raspolaganje malom stambenom kvadraturom, brz tempo življenja i nedostatak slobodnog vremena, podjednako su učinili da terasa dobije značajno mjesto u svakodnevnom životu, kao prostor koji može biti višenamjenski, funkcionalan, udoban i lijep. 

Anketa

Šta Vam je najbitnije kod kupovine stana?

Vi ste ovde: Blog